Här är du: Kom och bada hos oss på Vattenpalatset » Nyheter » Avveckling solarier 2017

Avveckling solarier 2017

Vi har fått några frågor om varför vi har tagit bort solariet hos oss. Här svarar vår VD om varför och vad som händer just nu på övervåningen:

 

 

”Valet att ta bort solariet är ett politiskt beslut som kommer ända från Landstinget. Kommunala aktörer i hela Sverige som har kvar solarier har helt enkelt fått rådet av Landstinget att ta bort dem. Då något (i detta fall solarier) som kan ge cancer inte bör erbjudas av kommunala eller statliga medel. Vattenpalatsets styrelse beslutade att ta bort solarierna av denna anledning. Däremot är det fritt till varje individ att välja solarier, men då får det i framtiden vara i privat regi. 

 

En annan liknelse är att vi inte säljer kosttillskott eller energidrycker av den enkla anledningen att kommunen har ett större ansvar mot den enskilde individen och mot de skattemedel som används till vår verksamhet. Men det är fritt fram för privata aktörer att sälja det.

 

Vi kommer alltså att följa de politiska besluten och ta det ansvaret vi har för att förvalta de kommunala medel som driver Vattenpalatset.

 

Vi håller just nu på med en utredning (tidsplan 1-2år) om vad vi kan erbjuda istället för solarier på övervåningen. Förhoppningsvis blir det en uppskattad verksamhet för många kommuninvånare. Under tiden kommer vi bedriva enklare verksamheter i före detta solarielokalen.

 

Vi kommer att hålla er besökare så uppdaterade som det går om arbetet på övervåningen. Just nu så rensar vi ytan från väggar och installationer efter solariet och kommer att se vad vi kan bedriva för tillfällig verksamhet under tiden utredningen pågår”

 

Med vänlig hälsning, Oscar Ekstam

VD

Vattenpalatset i Mönsterås

Hösten 2017

 

Snabbval

Snabbval
 
 

Vattenpalatset i Mönsterås AB

Besöksadress: Torggatan 11, 383 31 Mönsterås

Postadress: Box 54, 383 22 Mönsterås

Tel: 0499-140 00

Hemsida: vattenpalatset.monsteras.se